English version

Hoe er te komen

De meeste plaatsen die in deze website genoemd worden, zijn gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken. Spoorverbindingen zijn zeer frequent, meestal twee maal per uur.
Alblasserdam, Kinderdijk en Nieuwpoort hebben een uurlijkse busverbinding vanaf Rotterdam Zuidplein; te bereiken met de Rotterdamse Metro. Neem op Zuidplein of op het spoorstation Rotterdam-Lombardijen de Arriva bus lijn 90 naar Utrecht. Deze bus volgt een bijzonder aantrekkelijke route langs de rivier de Lek.
Gorinchem en Leerdam zijn per trein bereikbaar; overstappen in Dordrecht (eindbestemming van de trein: Gorinchem of Geldermalsen). De Diefdijk en Fort Asperen zijn ongeveer 2 km van Leerdam; er is een bus naar Asperen. Dordrecht is, hoewel het niet verder in de site genoemd wordt, zeer de moeite waard vanwege zijn oude havens en huizen.
Delft, Leiden en Schiedam liggen allemaal aan de spoorlijn tussen Amsterdam en Rotterdam; let op, want niet alle treinen stoppen aan deze stations. Schiedam is daarnaast te bereiken met het stadsvervoer van Rotterdam (RET).
Zaandam (aan de rivier de Zaan) en de Zaanse Schans (een open-lucht-museum waarin veel over de geschiedenis van de industriële molens te zien is) is met de trein vanuit Amsterdam te bereiken; uitstappen in Koog-Zaandijk. Edam en Monnikendam zijn bestemmingen van buslijnen die op het busplatform achter het Centraal Station van Amsterdam vertrekken.

Voor het plannen van uw reis kunt u naar www.9292ov.nl.

Naar de inhoudsopgave van deze website

Over de auteur

Naar Swan Support

© 2010: Nico Booij (zowel de tekst als de foto's)